Zdrave njuške

Proizvodi protiv buha i krpelja

Zaštita od krpelja za pse

Trenutno dostupni proizvodi, poput pesticida i insekticida, su neurotoksični. Napadaju insekte uništavajući njihov živčani sustav. Insekti su se izuzetno brzo razvili tijekom posljednjih 30 godina. Tako da molekule insekticida i pesticida ne djeluju na živčani sustav kao nekad. Razvijaju se novi insekticidi s još toksičnijim djelovanjima, poput trenutno popularnih oralnih insekticida u koju grupu spada Bravecto, Nexgard, Simparica, Credelio i Revolution Plus. S druge strane, osjetljivost kućnih ljubimaca na toksičnost insekticida je stvarna. Upotreba neurotoksičnih preparata povezana je s brojim slučajevima trovanja kućnih ljubimaca.

FDA je izdala upozorenje vlasnicima i veterinarima 2020. godine o potencijalnim neurotoksičnim nuspojavama kod kućnih ljubimaca. Cijelo izvješće pročitaj ovdje.

Kako djeluju Herba Max preparati?

Insekti dišu putem kože, tj. ljuske. Herba Max preparati djeluju tako da guše insekte. Proizvodi sadrže geraniol ili nimovo ulje, koji prekriju tijelo insekta i na taj način blokiraju njegove dišne puteve. Istovremeno, ljuska insekta i ljepilo kojim se parazit pričvršćuje za dlaku, omekšavaju se i otapaju. Zapravo, kukac postaje krhak i njegova ljuska se lomi. Na taj način dlaka se oslobađa paraziti i lako se uklanja četkanjem i pranjem.

Izazivaju li Herba Max preparati nuspojave?

Proizvodi ne sadrže neurotoksine i samim time ne izazivaju nuspojave. Herba Max preparati namijenjeni su štencima i mačićima od 3 mjeseca nadalje te gravidnim ženkama. Nema alergijskih reakcija kao kod neurotoksičnih preparata.

Koje su prednosti upotrebe preparata protiv insekata?

Neurotoksični proizvodi koji se primjenju zadnjih 30 godina podjednako su toksični za insekte i kućne ljubimce. Glavna značajka prirodnih preparata je da ne napadaju organizam kućnog ljubimca, već isključivo djeluju na insekte i njihovu eliminaciju.

Dugotrajnom primjenom neurotoksičnih preparata razvila se rezistencija insekata na iste. Najbolji su primjeri u praksi kada vlasnici pronađu krpelje ili buhe na svojim ljubimcima unatoč primjeni neurotoksičnih preparata. S druge strane, geraniol i nimovo ulje stvaraju fizičku barijeru koja dovodi do gušenja insekta i zato insekti ne mogu razviti rezistenciju na ove prirodne preparate.

Da li su neki ljubimci skloniji problemima s insektima od drugih?

Još uvijek je otvorena tema s pitanjem da li su neki ljubimci skloniji od drugih da će ih napasti buhe ili krpelji. Čini se da neki čimbenici poput feromona i dužine dlake igraju važnu ulogu u privlačenju životinjskih parazita, ali specifični fenomeni još nisu dobro poznati.

Što učini ako imate invaziju buha u kućanstvu?

Kućanstvo suočeno s invazijom parazita prvo treba pregledati sva područja u kojima borave životinje kako bi utvrdili opseg problema. Svakako imajte na umu da je jedno od tih mjesta i vozilo, ako ga koristite. Sva područja treba odmah tretirati odgovarajućim proizvodom. Za kućanstvo i vozila, preporučamo BioGard sprej na bazi buhača koji je neštetan za ljude i kućne ljubimce.

BioGard protiv buha i krpelja

BioGard protiv buha i krpelja

Temeljito treba oprati i tretirati sve životinjske prostirke, košare i površine u izravnom okruženju. Postupak treba ponavljati što češće, u razmacima od par dana, kako bi se  suzbilo daljenje razmnožavanje insekata iz zaostalih jajašaca.

Herba Max proizvode potražite ovdje.

 

#addlove #woffwoff #tvornicapsecihsnova #samoprovjereno
Autor: Morana Barbara Lučić
Prati Woff Woff na Facebooku

Pridružite se Woff Woff grupi na Facebooku

Sve informacije na Woff Woff stranicama su informativne i edukativne prirode, kao takve ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu veterinara.
Opisi djelovanja proizvoda baziraju se na tradicionalnom korištenju njihovih pojedinačnih sastavnica i ne uključuju nužno sve mjere predostrožnosti.
Nemoj koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje bez konzultacija s veterinarom.

Povezane objave