Zdrave njuške, Život & Priče

Što ako morate ostati na hitnoj sa psom

U momentu kada ste shvatili da morate sa svojim psom na hitnu pripremite se za situaciju u kojoj ćete i pas i vi ostati tamo.

Vigo i ja smo proveli na hitnoj 24 sata, sa 2 odlaska doma i hitna povratka nazad. To je značilo da za nas nema spavanja, nema kreveta, nema hrane. Imate tvrd i hladan pod ili stol za psa, te neudobnu stolicu za vas.

U jednom od telefonskih poziva u kojemu sam podnosila izvješće o Vigu, nakon nekih 20 sati na hitnoj, mama me pitala „kako si ti?“. Do tog trenutka nisam o tome razmišljala. Nisam spavala već oko 35 sati, minus 2 sata prije RTG-a kad smo kratko bili doma i nisam jela duže od 24 sata. Ležala sam s Vigom u njegovom XL Bean Bag jastuku i rekla sam mami „da nisam imala Vigov jastuk, ne bih izdržala na podu ili stolici ovoliko dugo, jastuk nas je oboje spasio“.

Pripremite se za taj scenarij, uzmite sve za psa, ali i za sebe: vodu, hranu, knjigu, punjač za mobitel, jastuk, toplu i udobnu odjeću. Ako ne možete jesti pod stresom kao ja, uzmite magnezij u šumećim tabletam, energetsku pločicu, juhu, što god možete ponijeti i tjerajte se da pojedete bar koji zalogaj svako toliko, jer morate imati snage za svog psa.

Osim na svog psa, pazite i na ljude oko svog psa, jer vi vašeg psa poznajte najbolje. Zamolite ljude u čekaoni da ne prilaze psu kako bi ga pomazili, jer ga to može uznemiriti. Zamolite osoblje da mu prilazi polako i da mu da vremena da se opusti. Možda je bolje da mu vi mjerite temperaturu, jer se tada neće uznemiriti i nastaviti će mirno ležati. Osigurajte prostor i vrijeme za svog psa.

#addlove 🐾 #woffwoff ❤️ Bean Bag Jastuk za Pse

 

Povezane objave