Zdrave njuške, Život & Priče

Hitne pretrage :: RTG

U 5h u jutro na odlasku s hitne, veterinar je rekao da dođemo u 9h na RTG. Obzirom da je radno vrijeme RTG-a od 9h do 11h, pitala sam da radije dođemo između 10h i 11h, obzirom da svi navale u 9h, pa se dugo čeka. Veterinar mi je rekao da ne treba, da će nam odmah ujutro dati uputnicu za hitan RTG.

Ono što se zaista dogodilo drugo jutro:

  • u ambulanti je bilo bar 15 pasa, opet neki hitni, neki za terapiju, neki za uputnice
  • dok se osoblje snašlo i riješilo redom i preko reda što god, mi smo dobili uputnicu nakon 45 minuta
  • uputnicu je pisao drugi veterinar koji nije znao da je RTG hitan, pa je napisao samo uputnicu
  • na RTG su primili u glavnom sve koji su došli iza nas + one koji su došli iza nas nakon što smo mi konačno došli s uputnicom, jer nije pisalo da je hitna

Dakle, tražite odmah uputnicu za drugi dan i provjerite da li na njoj piše da je HITNO! To ne znači da inzistirate na hitnim pretragama, ako zaista nisu hitne, razgovarajte s veterinarom. Dođite sat vremena nakon početka radnog vremena kada se gužva raščisti, ako niste hitni. Psu je bolje da spava sat vremena dulje u miru i na toplom, nego u nekoj čekaoni. Uzmite mu jastuk.

RTG šalje slike i nalaz ambulanti, ambulanta čita nalaz. Dakle ako želite razgovarati s doktorom o slikama, onda je to doktor na RTG-u, a ne u ambulanti. To je dobro, jer se na slikama mogu uočiti i druge promjene, pa ćete odmah dobiti informaciju o tome iz prve ruke.

Tražite drugo mišljenje kada dobijete nalaze, ako nije 100% sigurno što se vidi, nemate što izgubiti, a ne želite biti onaj slučaj kada nisu dobro interpretirali ili vidjeli što se događa sa psom, pa su liječili krivu stvar, a pas je u međuvremenu uginuo od prave stvari.

Slike su sada u elektronskom obliku, te iste ne dobivate automatski. Na zahtjev dobijete sprženi CD i aplikaciju koja otvara iste slike tako da ih možete otvoriti na osobnom računalu i isprinati prema potrebi.

Nosiljka za prijenos velikih pasa koja omogućava RTG psa bez micanja

#addlove 🐾 #woffwoff ❤️ Bean Bag Jastuk za Pse

Povezane objave