Kreveti za pse

Kako odabrati idealan krevet za psa?

Najvažniji dio kod odabira kreveta za psa je ispuna. Testirala sam razne ispune, kao što su najčešća silikonizirana punjenja, bean bag kuglice, spužva, drobljena memorijska pjena, pa perje i heljdine ljuskice. Ispune su testirali moji psi, prijatelji mojih pasa, odnosno drugi psi, te njihovi vlasnici i evo što smo otkrili.

Silikonizirane kuglice

Kreveti za pse ispunjeni silikoniziranim punjenjem izgledaju bublasto i meko, no izgled vara, jer su većinom ispunjeni zrakom. Kada pas legne na silikoniziranu ispunu, istisne sav zrak i leži na spljoštenoj, odnosno tvrdoj podlozi. Ove ispune se ne prilagođavaju tijelu psa i ne pružaju pravu potporu i udobnost za spavanje. Takva podloga nije prozračna i nema dobar protok zraka, te ne može održati optimalnu temperaturu tijela psa. Zbog ove osobine ujedno zadržavaju neugodne mirise. Zbog toga ih treba često prati. Kada se operu, dugo i teško se suše. Nakupljaju se, odnosno grudaju, te ih je potrebno konstantno protresati. Zbog svega navedenog imaju kratak vijek trajanja, te se takvi kreveti za pse često bacaju i kupuju novi.

Bean Bag kuglice

Za razliku od silikonizirane ispune koju čini zrak oko poliesterskih vlakana, Bean Bag kuglice su ekspandirane sa 98% zraka. To znači da zrak nije oko njih nego je u njima i ne može se istisnuti kada pas legne na njih. Bean bag kuglice se uvijek ravnomjerno raspoređuju ispod psa i pružaju ortopedsku potporu svakom dijelu tijela. Stvaraju osjećaj ugode, jer je pas uvijek na mekanom i nikada ne dođe do tvrde podloge kao kod drugih ispuna koje se spljošte pod težinom psa. Kuglice su prozračne i na taj način održavaju stabilnu temperaturu tijela psa. Bilo da su na hladnom betonu ili podnom grijanju, kuglice su izolator koji omogućava da se pas ne pregrije ili pothladi. Nakon dugotrajne upotrebe, Bean bag kuglice izgube djelomično na volumenu, ali nikada se ne raspadnu i ne treba ih bacati, već se jednostavno nadopune kada za to dođe vrijeme. Vodootporne su, te ne upijaju vlagu i nisu pogodne za razvoj mikroorganizama koji mogu prouzročiti nakupljanje neugodnih mirisa. Pogledaj sve Bean Bag krevete za pse ovdje.

Test vodootpornosti: Bean Bag kuglice – ne upijaju vodu

 

Test zadržavanja volumena

Usitnjena memorijska pjena u krevetu za psa

Za razliku od silikonizirane ispune, usitnjena memorijska pjena se ne gruda. No potencijalno otpušta opasne i neugodne kemijske mirise. Pod težinom psa će omekšati i postati previše tanka, te apsorbira tjelesnu toplinu psa. To dovodi do nedosljedne potpore što rezultira neodgovarajućom podrškom za tijelo i tjelesnu temperaturu psa.

Spužva u ploči i drobljena spužva

Spužva upija vodu i mirise, te se s vremenom pretvori u prašinu. Teško se pere i suši. Nije prozračna i ne daje optimalnu potporu tijelu psa. Drobljena spužva se gruda i ispunu treba konstantno protresati.

Ispuna kreveta za pse od heljdinih ljuskica

Ispuna od heljdinih ili sličnih ljuskica lako se oblikuje i daje vrhunsku podršku tijelu psa. Prozračna je i ima dobar protok zraka koji održava optimalnu temperaturu psa. Ima dugi vijek trajanja i ekološka je. No na žalost kreveti s ovom ispunom su izrazito teški, ljuskice je nemoguće prati i jednostavno održavanje takvog kreveta je nemoguće.

Pernata ispuna kreveta za pse

Pernati krevet za pse djelomično se oblikuje prema ljubimcu, zadržava oblik i daje dobru podršku tijelu psa uz redovno protresanje. Ove ispune su lagane, mekane i dugotrajane, no skupe. Uz to apsorbiraju i zadržavaju tjelesnu toplinu psa koja može dovesti do pregrijavanja. Psu postane vruće i traži drugo mjesto za spavanje. Krevet za psa od perja potrebno je konstantno protresati kako bi se spriječilo ravnanje ispune. Teško se održavaju. Za neke pse mogu biti previše mekani, što rezultira neodgovarajućom podrškom za tijelo psa. Ujedno se smatra da je njihova proizvodnja nehumana.

Ocjena svojstava ispuna za krevete za pse

Odaberi Woff Woff krevet za psa s Bean Bag ispunom ovdje

Pogledajte sve Woff Woff proizvode ovdje.

#addlove #woffwoff #tvornicapsecihsnova #samoprovjereno
Autor: Morana Barbara Lučić
Prati Woff Woff na Facebooku

Pridružite se Woff Woff grupi na Facebooku